VISITA A ESCOLA DE MURA (MOIANES-PONENT)

Bon any a tothom! Comencem l'any amb la publiació de la visita d'una de les escoles que més ens ha agradat. 

VISITA A ESCOLA DE MURA (MOIANES-PONENT)

Mura, 20 de setembre de 2017



Escola Pública; Escola amb metodologies actives i participatives

Escola de Infantil i Primaria

Fonaments i seguiment:
“L'ESCOLA de MURA forma part de la ZER El Moianès Ponent, formada per l’escola de Calders, Monistrol de Calders i Mura.

El nostre objectiu principal és que les nenes i els nens aprenguin i es vagin fent cada dia que passa una mica més autònoms de manera natural i relaxada. Intentem aprofitar les coses del dia a dia, properes als nens i nenes, coses que ens motivin i engresquin i com no, aprofitar l’entorn. 

Ens organitzem en diferents tipus d’agrupament,des de individualment (a partir dels plans de treball i els espais de joc i de treball), com en gran grup (el grup classe), en grups més reduïts (per cicles) i de vegades a nivell de tota l’escola, d’aquesta manera els nens i nenes aprenen des de gestionar-se i progressar a nivell individual i autònom fins a saber organitzar-se, compartir, col·laborar i coexistir amb la resta, apreciant com a partir del treball cooperatiu s’enriqueix tot el grup i podent observar també l’enriquiment que sorgeix de la relació entre grans i petits, com es cuiden, s’ajuden, s’entenen i aprenen plegats.

Intentem avançar respectant i tenint en compte les emocions i sentiments del nens i nenes, l'assemblea ens serveix per compartir propostes, per resoldre els conflictes i per debatre temes que ens interessen, per felicitar-nos o per parlar de tot allò que no funciona prou bé i per comprometre'ns tots plegats a millorar la convivència.” 

Comentaris:
Ens ha rebut la Cristina Pons, ens ha ensenyat tots els racons de l’escola. Treballen multinivell i tenen espais molt i molt xulos. Fan dos dies de classe al bosc, fins i tot tenen impermeables integrals i botes d’aigua per anar-hi quan plou. La Cristina ens ha fet descalçar, perquè tots els nens i mestres van amb sabatilles d’estar per casa, és una manera molt relaxada d’aprendre. L'edifici és de pedra, molt lluminós.

Els mestres que hem pogut conèixer, porten el projecte des de l’inici, fa mes de vuit anys. Tenen les idees molt clares, conseqüència d’aquests anys d’experiència. Creuen en aquesta manera d’aprendre dels infants i han viscut la adaptació dels nens de primaria a la ESO amb molts bons resultats.

Un mostra del seu èxit és que en una població de 219 habitants hi han a la escola amb 50 nens. Molt recomanable!


Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

VISITA A L’ESCOLA EL ROURE: Us presentem una de les escoles més representatives de l’educació lliure que hem visitat.

VISITA A L’ESCOLA NOU DE QUART (9d4t)