RUTA EN BUSCA DE LA DEMOCRÀCIA A LES ESCOLES.


RUTA EN BUSCA DE LA DEMOCRÀCIA A LES ESCOLES.

En el context polític-econòmic que vivim en aquests moments a Catalunya, parlar de democràcia, fa posar els pèls de punta. Nosaltres som uns pares, amb una filla de 17 mesos i amb la ment present en cada instant d’aprenentatge que ella viu.
Ara i des que va néixer, ho està vivint acompanyada sempre de la família. A diari, en cada moment, al seu costat el seu pare o la seva mare i en hores puntuals els avis i besà-vis. Tot i que els permisos de maternitat en el nostre país son ridículs. Nosaltres estem tenint la oportunitat de gaudir de cada segon d’aprenentatge de la nostra petita. Renunciant a certes coses, és clar! I també, gaudint de certes altres! Una d’elles, la llibertat de viure en una casa sobre rodes, durant uns anys de la nostra vida i amb les coses essencials que aquesta, ens permet portar a sobre.

Ara bé, sabem que un dia, pot ser als 3 anys o pot ser més endavant, (ja que al nostre país la educació obligatòria comença als 6 anys), la nostra filla, volarà una mica més lliure i haurà d’anar a l’escola. Som coneixedors, que tenim una altre opció, el homeschooling, molt poc usat a Catalunya, perquè encara no es legal. Fa pocs dies, em sabut que al País Basc l’han legalitzat. Esperem que ben aviat, ho sigui també a Catalunya. Tot i així, hi han famílies que l’han triada i els hauríem de preguntar: Perquè?. Sobre el homeschooling, també en volem saber més i en parlarem en un altre ocasió.

A causa d’aquesta obvietat, que les nenes i nens han d’anar a l’escola, nosaltres ens hem començat a preocupar. Sí, diem preocupar, perquè hem començat a fer memòria de com hem viscut nosaltres la nostra etapa escolar, hem començat a pensar què ens agradava i que no…què ens ha servit per la nostra vida fins ara i què no… quines coses recordem i quantes moltes altres no recordem: els rius, les capitals de tots els països del món, les taules de multiplicar, les fórmula de les equacions de segon grau, les parts d’una planta, les notes musicals, com tocar la flauta dolça….

I amb aquesta preocupació, però al l’hora il·lusió, curiositat, i amb una gran convicció que serà una experiència molt bonica i enriquidora, comencem el dia 13 de setembre de 2017 una aventura, un projecte d’investigació, visitant escoles democràtiques d’arreu….


Us anirem explicant poc a poc l’experiència en aquest blog… 

Comentaris

  1. Encantada de seguir-vos en aquesta gran i bona aventura!!!! Moltes felicitats!!!!😘😘😘

    ResponElimina
  2. Quina gran reflexió!! Ja tinc ganes de llegir per on us ha portar aquesta recerca...gràcies per compartir-la 😘

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars d'aquest blog

VISITA A L’ESCOLA EL ROURE: Us presentem una de les escoles més representatives de l’educació lliure que hem visitat.

VISITA A ESCOLA DE MURA (MOIANES-PONENT)

VISITA A L’ESCOLA NOU DE QUART (9d4t)