VISITA A ESCOLA DE BORREDÀ (BERGUEDÀ)

VISITA A ESCOLA DE BORREDÀ (BERGUEDÀ)

Borredà, 18 de setembre de 2017

Escola Pública; Escola amb metodologies actives i participatives 
Página web: https://petitagranescolaborreda.wordpress.com/

Escola de Infantil i Primaria
    
Fonaments i seguiment:
“L'escola de Borredà forma part de la ZER Berguedà Centre i participa en pla pilot de Llar d'infants dins del centre escolar i per tant acull alumnat de 1 fins a 12 anys. 

[Una ZER és una agrupació d'escoles de diversos pobles petits que comparteixen el mateix projecte educatiu]

L'escola de Borredà forma part del grup d'Escolanova21 i també està immersa en un pla pilot de innovació educativa. 
Fem una escola amb una metodologia de treball manipulatíu i vivencial. L'aprenentatge es centra en els interessos dels infants i es desenvolupa amb projectes i tallers. Les agrupacions d’infants són multinivell ja que és una ZER amb poc alumnat i creiem en l'enriquiment de l'aprenentatge entre iguals i també en una escola inclusiva per a tots els infants. 
Som una escola oberta on la participació de la comunitat educativa hi juga un paper important i actiu. 
Creiem en l'espai natural i l'entorn com a font d'aprenentatge i també en la creativitat. 
Un dels projectes importants és el projecte artístic on es desenvolupen les capacitats artístiques dels infants. Aquest projecte ha estat guanyador de premis en innovació educativa en els tres darrers anys”

Comentaris:

La Marina, la nova directora d’aquest curs 2017-2018 ens ha rebut amb molt bona predisposició. Ha convidat a la nostra filla a passar a la llar d’infants i ella s’hi ha quedat encantada mentre nosaltres visitàvem el centre. La Marina ens ha explicat que just aquest curs han començat amb menys alumnes que l’anterior, ja que nou han passat a secundaria a instituts del voltant i dos han marxat pel canvi de residencia de les seves famílies. Per això estan fent una campanya per atreure famílies que vulguin que els seus fills creixin en un entorn rural. 

El mobiliari és el clàssic d’una escola pública però molt ben aprofitat i reubicat per crear espais didàctics diferents. També ens han comentat que aprofiten l’entorn natural que tenen per fer classes al bosc. Hi ha un bon ambient, i ens ha explicat la implicació i tasca tant important que tenen les famílies en aquesta escola. 

Anomenar, que a pocs quilometres hi ha l’escola de Vilada, amb la qui formen la ZER. Vilada treballa de la mateixa manera i sí que té les places cobertes aquest curs ja que està més a prop de Berga. I això ha sigut un punt a favor perquè les famílies s’hi interessin. Creiem que totes dues son escoles molt interessants pel fet que al haver-hi pocs alumnes per professor permet que els nens estiguin molt ben acompanyats en el seu procès d’aprenentatge. A més en un entorn rural idíl·lic per seu creixement.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

VISITA A L’ESCOLA EL ROURE: Us presentem una de les escoles més representatives de l’educació lliure que hem visitat.

VISITA A ESCOLA DE MURA (MOIANES-PONENT)

VISITA A L’ESCOLA NOU DE QUART (9d4t)